Om oss

Operagutta er et ensemble som formidler musikk av høy kunstnerisk kvalitet med humor og kreative krumspring. Deres repertoar består av høydepunkt fra opera- og operettelitteraturen, musikaler og kjente sanger. Operagutta består av sangerne Anders Vangen, Jan Erik Fillan, Arild Bakke & pianist Trond Akerø-Kleven. Helt siden starten i 2002 har de gitt en lang rekke konserter og opptredener som nyttårskonserter, kirkekonserter og sommershow, i tillegg til private engasjementer og events for næringslivet.

I 2012 feirer Operagutta sitt 10-årsjubileum blant annet med to utsolgte festforestillinger i Ibsenhuset.

Anders Vangen (baryton) er en av landets mest brukte freelance operasangere med en mengde roller ved Den Norske Opera i Oslo og ved operaoppsetninger i bl.a Kristiansund, Nordfjordeid og Ringsakeroperaen. Han har mottatt en lang rekke priser og utmerkelser og er også en aktiv revyartist, regissør og sangpedagog.

Jan Erik Fillan (tenor) er freelance operasanger, utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt og Operahøgskolen i Oslo (KHIO). Har hatt flere store roller ved Den Norske Opera i Oslo, Operaen i Kristiansund, Ringsakeroperaen og Opera Nordfjord, bl.a i Carmen, La Traviata, Turandot, Don Giovanni og Flaggermusen. Turnéer bl.a i Russland. Solist med Oslo Filharmoniske Orkester i Oslo Konserthus. Er for tiden en av Hanne Kroghs tre tenorer. Driver også en aktiv virksomhet som fotograf.

Arild Bakke (baryton) er freelance solist og sanger i Det Norske Solistkor, utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Har gjort roller i bl.a Den Glade Enke, Flaggermusen og Spelemann på taket, solist med Oslo Symfoniorkester, solist i Händels «Messias» og Mozarts «Requiem». Turnert i flere europeiske land og konserter i Japan.

Trond Akerø-Kleven (klaver) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole (NMH) i Oslo med bl.a master i utøving (operarepetitør). Driver allsidig freelancevirksomhet innenfor klassisk, jazz, gospel og pop. Jobbet med vidt forskjellige artister/musikere som blant annet Arve Tellefsen, Randi Stene, Didrik Solli-Tangen, Inger Lise Rypdal, Hanne Krogh, Alexander Rybak, Carola, Marius Roth Christensen. Medprogramleder/pianist i programmet «Julemorgen» på NRK1 i 2008. Akkompagnatør under Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse for sangere i Oslo.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s